Ένα βιωματικό εργαστήριο που θα προσπαθήσει να διερευνήσει τον τρόπο που έχουν διατυπωθεί και αποκρυσταλλωθεί ανά τους αιώνες τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των λαών.
Θα διερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να αρθρωθεί η θέση μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο απέναντι στα πράγματα, θεατρικές φόρμες που βοηθούν να αποτυπωθεί η βιογραφία και οι ιστορικότητα των “ηρωικών” εποχών. Τα μηνύματα, από την εποχή του Διαφωτισμού, ως τα σύγχρονα πανό και τα γκράφιτι στους τοίχους, άλλοτε διεκδικητικά, άλλοτε κωδικοποιημένα, δημόσια ή τρομερά ιδιωτικά, μπορούν να μας θυμίσουν την επιβεβαίωση ή την ματαίωση του ανθρώπινου αγώνα.
Σε αυτό το εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο τόσο τις σχολικές γιορτές όσο και τις παραστάσεις: μια νέα πρόταση, μέσα από την θεατροπαιδαγωγική διαδικασία και τις τεχνικές θεάτρου, την επινόηση της ιστορίας των ανθρώπων , την αφήγηση των μεγάλων αποφάσεων που ορίζουν τις τύχες των πολλών, την προσωπική μας σύνδεση με τα γεγονότα, την επαναδιατύπωση του ηρωισμού σε μια αντιηρωική εποχή.