Τζωρτζίνα Κακουδάκη

36268_483406568524_2496774_n

Κακουδάκη Τζωρτζίνα

Δραματουργός, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός

Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με πλήθος ομάδων σε πάνω από 30 παραγωγές με έμφαση στη δραματουργία του χορού και την δραματουργία- διασκευή κλασικών θεατρικών κειμένων για τη σκηνή.

Ως σκηνοθέτης έχει δώσει έμφαση σε παραστάσεις που αφορούν κυρίως το νεανικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Vivid film/μετά τον αφρό (2009-10 Υοuth Theatre Festival και περιοδεία), Τζακ Θορν Ρισπέκτ (2010-11 Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Γκαίτε Φάουστ, Σοφοκλή Αντιγόνη (2011-  2016 Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Διδάσκει δραματουργία, ιστορία θεάτρου σε δραματικές σχολές (Ωδείο Αθηνών, Πράξη 7).

Έχει συμμετάσχει, σκηνοθετήσει και διοργανώσει διάφορες site specific παραστάσεις με τελευταίες τις παραστάσεις/ περιπάτους Ίχνη/Το αποτύπωμά μου στον Κόσμο (Ωδείο Αθηνών και Ίδρυμα Swartz, Σάμος 2015) και Public Signal: Supplicant or diseased: a old dilemma in contemporary times (Liverpool Institute of Performing Arts και Ωδείο Αθηνών, Αθήνα 2015).  Έχει διοργανώσει θεατρικά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς και συγγραφείς (Studio Ιλίσια, Θέατρο Χώρα, Θέατρο Νέου Κόσμου) καθώς και σχολικά φεστιβάλ Θεάτρου (με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση).

Έχει διδάξει το μάθημα της Παιδαγωγικής του Θεάτρου στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών Πάτρας για 4 χρόνια και Δραματουργία Κουκλοθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας. Διδάσκει σε εργαστήρια ενηλίκων σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο την Εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της κακοποίησης των γυναικών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του πρόσφυγες, το Σύλλογο καρκινοπαθών γυναικών «΄Αλμα Ζωής» κ.ά.

Συγγραφέας δύο εκπαιδευτικών βιβλίων για το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο («Θέατρο- Θεατρική Αγωγή», εκδ. Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων- ΥΠΠΕΠΘ, 2007 «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης, Η Διδασκαλία της ιστορίας μέσα από το Θέατρο», εκδ. Κέδρος 2011).
Ως θεατρολόγος έχει εργαστεί για 7 χρόνια (1998-2004) ως Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θέατρου. Ως ερευνήτρια του αρχείου έχει εκδόσει την πλήρη (ως το 2004) παραστασιογραφία του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου στο βιβλίο «100 χρόνια Εθνικό Θέατρο»,εκδ. Ιδρύματος Λάτση.