‘DRAMA PITCHING LAB’ ‘Make your movie yours’ Short Film Festival in Drama

Λένε πως όταν ξέρεις να παρουσιάζεις σε πολύ σύντομο χρόνο και με μία περιεκτική πρόταση την ιδέα σου και να τραβήξεις την προσοχή, τότε μπορείς και να γράψεις σωστά το σενάριό σου. Και είναι αλήθεια, γιατί  για να συμπυκνώσει κανείς σε δύo γραμμές αυτό που θέλει να πει, σημαίνει, ειδικά στη μικρού μήκους ταινία, ότι το έχει σχεδόν ολοκληρώσει. Το να μπορέσει  κανείς να προσελκύσει χρηματοδότηση δε σημαίνει μόνο κάτι χρηστικό, σημαίνει ότι μπορεί να επικοινωνεί τις ιδέες του, να έχει όση εξωστρέφεια χρειάζεται και αυτός και ο παραγωγός του, και να γνωρίζει τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς. Το pitching, μετά το σενάριο και τη δραματουργία, είναι το σκέλος εκείνο της εκπαίδευσης  που βοηθάει  να ολοκληρωθούν  τα σχέδια, προχωράει το development  και εκπαιδεύει το δημιουργό να κάνει την ιδέα του  πραγματική ταινία .
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας  DRAMA MINI TALENT LAB, το Φεστιβάλ Δράμας διοργανώνει το τέταρτο εργαστήριο  παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες  – PITCHING.
Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα επιμορφώσουν νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς  από όλον τον κόσμο, με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’ με σκοπό την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης.
 
Eισηγητές:
ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ :  ‘A story worth telling’
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ: ‘Make your movie yours’
JOHN STEPHENS : ‘Pitching essentials’
22/9 PITCHING FORUM 13:00- 16:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας
Παρουσίαση των προτάσεων  από όλον τον κόσμο, σε πιθανούς χρηματοδότες- παραγωγούς .
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ενώπιον ακροατηρίου και οι  συμμετέχοντες  θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το έργο τους.