Κακουδάκη Τζωρτζίνα
Δραματουργός, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός
Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με πλήθος ομάδων σε πάνω από 30 παραγωγές με έμφαση στη δραματουργία του χορού και την δραματουργία- διασκευή κλασικών θεατρικών κειμένων για τη σκηνή με τελευταίες συνεργασίας τις ελληνικές ομάδες χορού Υelp Dance Co., Αερίττες και τις διεθνείς ομάδες Siamese Twins/ Belgium και Sine Qua Non Art/ France.
Ως σκηνοθέτης έχει δώσει έμφαση σε παραστάσεις που αφορούν κυρίως το νεανικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Vivid film/μετά τον αφρό (2009-10 Υοuth Theatre Festival και περιοδεία), Τζακ Θορν Ρισπέκτ (2010-11 Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Γκαίτε Φάουστ, Σοφοκλή Αντιγόνη, Αριστοφάνη Νεφέλες, Ευριπίδη Όρνιθες (2011- 2020 Θέατρο του Νέου Κόσμου).
Έχει συμμετάσχει, σκηνοθετήσει και διοργανώσει διάφορες site specific παραστάσεις με τελευταίες τις παραστάσεις/ περιπάτους Ίχνη/Το αποτύπωμά μου στον Κόσμο (Ωδείο Αθηνών και Ίδρυμα Swartz, Σάμος 2015) και Public Signal: Supplicant or diseased: a old dilemma in contemporary times (Liverpool Institute of Performing Arts και Ωδείο Αθηνών, Αθήνα 2015). Έχει σκηνοθετήσει τις ζωντανές και κινηματογραφικέ δράσεις “Μια βόλτα στο πάρκο”- η αφήγηση του πάρκου μέσα από το βλέμμα του ηθοποιού στο ΚΠΙΣΝ (2020-2022). Έχει διοργανώσει θεατρικά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς και συγγραφείς (Studio Ιλίσια, Θέατρο Χώρα, Θέατρο Νέου Κόσμου), σχολικά φεστιβάλ Θεάτρου (με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), δράσεις για επαγγελματίες ηθοποιούς (Θερινό Μαντείο, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων) και δράσεις πολιτών (Καθ’ οδών ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας)
Από το 2016 ως το 2019 ήταν καλλιτεχνική σύμβουλος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και υπεύθυνη του “Λυκείου Επιδαύρου”- Διεθνής καλοκαιρινή ακαδημία για την σύχρονη διαπολιτισμική πρακτική στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.
Έχει διδάξει το μάθημα της Παιδαγωγικής του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας για 4 χρόνια, Δραματουργία Κουκλοθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας, Εφαρμοσμένο Θέατρο στο Τ. Θ. Σ. Αθήνας, Θέατρο για Εφήβους στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Τ.Θ.Σ Ναυπλίου. Έχει εξιδικευτεί στην διδασκαλία εργαστηρίων ενηλίκων σε συνεργασίες με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο την Εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της κακοποίησης των γυναικών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του πρόσφυγες, το Σύλλογο καρκινοπαθών γυναικών «΄Αλμα Ζωής», στα καταστήματα κράτησης Ελειώνα και Κορυδαλλού κ.ά. Συνεργάζεται συστηματικά με το Tμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου του Liverpool Institute of Performing Arts , U.K. και τον οργανισμό θεάτρου νέων Crooked House, Ireland. Διδάσκει θέατρο και κινηματογράφο σε δραματικές σχολές (Ωδείο Αθηνών, Πράξη 7, Τεχνών 100, Νέο Ελληνικό Θέατρο) και σχολεία Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την αναπτυξη και προώθηση του κινηματογράφου στο ανήλικο και το ενήλικο κοινό όπως στα: Pitching Lab Drama International Short Film Festival, Pitching Lab Olympia IFF, Σύμβουλος Δραματουργίας στο ATHens International Children Film Festival, reader στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, συγγραφέας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη δράση Cinedu-gfc/E.K.K. για ταινίες Δημοτικού και Λυκείου,κ.ά. Συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» του ΙΔΕΚΕ, 2007 και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης», εκδ. Κέδρος, 2011. Έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015) και τον οδηγό ιστορίας του κινηματογράφου του εκπαιδευτικού οδηγού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (2010).
Ως θεατρολόγος έχει εργαστεί για 7 χρόνια (1998-2004) ως Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θέατρου. Ως ερευνήτρια του αρχείου έχει εκδόσει την πλήρη (ως το 2004) παραστασιογραφία του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου στο βιβλίο «100 χρόνια Εθνικό Θέατρο»,εκδ. Ιδρύματος Λάτση.